Naar inhoudNaar navigatieVolg ons op twitter
10% korting

onze producten

Filament is merkonafhankelijk en heeft voorkeur voor KNX. Daarom is Filament gecertificeerd als KNX partner en lid van de KNX professionals. KNX is wereldwijd voor domotica de open software standaard. Dit betekent dat fabrikanten van technische apparatuur bij hun productontwikkeling rekening houden met domotica integraties op KNX basis. Als eindgebruiker heeft u hiermee optimale vrijheid in keuze van apparatuur en systemen.Logo merken

Met het oog op flexibiliteit, comfort, veiligheid en rendabiliteit biedt KNX enorme voordelen. De afzonderlijke bediening voor verlichting, rolluiken, zonwering, verwarming/airconditioning/ventilatie enz. worden gebundeld tot één intelligent systeem. Een systeem, waarbij de componenten apart of gezamenlijk functies kunnen vervullen.

Filament is onafhankelijk in de keuze van KNX apparatuur en heeft ervaring met systemen van Gira, Theben, Merten (Schneider) en Jung.


In sommige situaties is het moeilijk of niet wenselijk een bekabeld systeem aan te leggen. Draadloos uitgevoerde domotica biedt dan de uitkomst. Als domotica voor slechts enkele ruimtes wordt toegepast, bijvoorbeeld de woonkamer en keuken, of een presentatieruimte, dan is draadloos zelfs een fantastische oplossing.


De handmatige bediening en statusaflezing van apparatuur gebeurd op vaste tasters, uitgebreide tasters met display en aanraakschermen in de wand gemonteerd. Voor meer flexibiliteit en meer mogelijkheden kan dit ook met draadloze apparatuur zoals op smartphones en tablet PC's. Programma's (apps) op OS (Apple) en Android gebaseerd bieden praktische toepassingen. Bediening en aflezing kan op elk willekeurige plaats, zowel thuis als waar dan ook ter wereld binnen mobiel internet bereik.


En er kan natuurlijk geautomatiseerd worden geschakeld, op lichtniveau, temperatuur, aanwezigheid, co2 en tijd. Hiervoor is een reeks aan voelers, melders en sensoren beschikbaar.


Meer informatie over onze partners:

Theben - GIRA - Schneider Electric - KNX

Lichttrends

Caravaggio matt

Lightyears introduceerde recentlijke een aanvulling op het assortiment Caravaggio lampen. Naast de bestaande en bekende modellen en kleurstellingen is er een nieuwe matte variant

Lees meer

Nieuws