Naar inhoudNaar navigatieVolg ons op twitter
10% korting

Onze concepten

Mensen laten zich inspireren door architectuur, interieur, keukens en sanitair. Domotica leent zich minder hiervoor, maar het is wel minstens zo belangrijk. Vanuit een conceptuele benadering gaat er een wereld van mogelijkheden open. Bel of mail voor meer informatie!KlokEenvoud en snelheid. Domotica volgens de KNX standaard biedt geweldige oplossingen in (nieuw)bouwsituaties. In de totale bouwsom is er een goede waarde voor geld verhouding. Maar er is niet altijd budget, en in met name bestaande gebouwen kunnen er bouwkundige beperkingen zijn. Professionele draadloze systemen bieden dan de uitkomst. Bouwkundige beperkingen worden omzeild en de installatiewerkzaamheden worden tot een minimum beperkt. Eindelijk schakelaars kunnen plaatsen op de gewenste plek!KuikenKleinschaligheid. Voor kleinschalige toepassingen biedt draadloze domotica goede oplossingen. In de woonkamer het licht slim regelen, in een presentatie- of vergaderruimte licht, zonwering, ventilatie en verwarming voor verschillende situaties regelen. Het aantal schakelaars en bedieningen wordt sterk gereduceerd en een taster met eventueel afstandsbediening komen hiervoor in de plaats. In de ruimte kunnen lichtscènes en gecombineerde scenario's worden gemaakt. Een sfeervolle beleving met optimale functionaliteit is snel geregeld.Comfortabel

Comfortabelheid. Wakker worden en met één druk op de knop een lichtscène voor de ochtend aanschakelen. In de badkamer behaaglijk douchen en in verschillende ruimtes naar dezelfde muziek en het nieuws luisteren. De verwarming staat inmiddels aan en de rolluiken zijn al omhoog.

Bij vertrek schakelt u bij de buitendeur met één handeling alles naar een ruststand voor de dagsituatie. s-'Avonds worden verschillende lichtscènes ingesteld voor koken, gezellig eten en bezoek ontvangen. Zoeken naar lichtknopjes in de hal en toilet is niet nodig want het licht gaat automatisch aan.

En bij naar bed gaan brand de oriëntatieverlichting reeds om daarna vanuit bed al het licht binnen uit te schakelen, de verwarming in de nachtstand te zetten en de kookgroepen spanningsloos te maken.HelmVeiligheid. Een snelle en veilige vluchtweg maken door rookmelders via domotica te koppelen aan licht, rolluiken en ventilatie. Er wordt aangebeld bij de voordeur of poort en op het domoticascherm, bijvoorbeeld de iPad of Galaxy Tab, verschijnt het beeld van de persoon. Een veilige gedachte om de deur dicht te kunnen laten. Koppelingen met poortbesturing, camera's, inbraakbeveiliging, open dicht signalering op ramen en deuren is met domotica goed te regelen.


Duurzaam

Duurzaamheid. Geld besparen door het beperken van onnodig stroomverbruik, wie wil dat niet. Bovendien wordt een bijdrage geleverd aan het "groene label". Nooit meer onnodig licht laten branden door het automatisch op aanwezigheid te laten schakelen en een centrale uit functie bij nachtrust en vertrek, de verwarming verlagen bij afwezigheid, de airco uitschakelen als de ramen opengaan. Domotica regelt efficiënt energiegebruik en hiermee wordt een duurzame woning of gebouw gecreëerd.

Voor bewustwording of om te weten wat er wordt bespaard kan op de domotica schermen het verbruik van gas, water en elektra worden gevisualiseerd. Er kan zelfs een melding komen wanneer teveel wordt verbruikt!

Lichttrends

Caravaggio matt

Lightyears introduceerde recentlijke een aanvulling op het assortiment Caravaggio lampen. Naast de bestaande en bekende modellen en kleurstellingen is er een nieuwe matte variant

Lees meer

Nieuws